Bæredygtig Business UddannelsesNetværk

Bliv uddannet i bæredygtig omstilling og udvid dit netværk

Bliv en del af vores Bæredygtig Business

uddannelsesnetværk

Bæredygtighed er fremtidens forretningsmodel, men det kræver indsigt at integrere bæredygtighed i sin forretning og høste frugterne. Vi har lavet et uddannelsesnetværk som handler om netop dét. Netværket bliver faciliteret af Steffen Max Høgh og der vil være en række eksterne undervisere tilknyttet.

Uddannelsens fundament er bl.a. erfaringer fra podcastserien Bæredygtig Business, hvor Steffen Max Høgh er vært. Podcasten undersøger, hvordan virksomheder og organisationer kan gøre bæredygtighed til sund forretning. Gennem de mere end 100 nuværende episoder taler Steffen med Danmarks førende eksperter indenfor bæredygtighed og forretning. 

Du kan lytte til episoderne her eller du kan finde transkriberingen af de 10 mest downloadede episoder her.

Steffen har ligeledes skrevet bogen: ”Bæredygtig Business – For bundlinjen og en bedre verden” om samme emne med Simon Nygaard, PhD i bæredygtighedspsykologi. Citat fra bogen af Mads Nipper, CEO i Ørsted: ”Bæredygtig Business er en nyttig og vigtigt bog! Den giver ledere af virksomheder en velfunderet og praksisnær hjælp til at komme i gang og dermed gøre bæredygtighed til bedre business for både verden og virksomhedens ejere”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi dig et Executive Summary af bogen.

Der er ingen smutveje til at gøre bæredygtighed til en sund forretning. Det kræver engagement og viden. Derfor har vi kondenseret vores indsigt og erfaringer ned i fem korte moduler, som giver dig mulighed for at bruge bæredygtighed aktivt til at styrke din organisation.

Uddannelsen rummer også et element af klassisk erhvervsnetværk, hvor du har mulighed for at få og modtage sparring fra ligesindede.

Udfyld nedenstående kontaktformular, så kontakter vi dig om vores UdannelsesNetværk så hurtigt som muligt. 

7 + 12 =

Mødegang 1

Bæredygtig business – hvorfor er bæredygtighed relevant for virksomheder?

Hvordan bidrager bæredygtighed til en bedre bundlinjen? Hvorfor er bæredygtighed relevant for en virksomhed og hvordan skaber succesfulde virksomheder deres bæredygtighedsstrategi?

Hvis den grønne omstilling skal lykkes, så er det afgørende at bæredygtighed bliver til sund forretning.

Mødegang 2

Kommunikation og markedsføring

At kommunikere om bæredygtighed, er en ny disciplin, der stiller nye krav til virksomhedernes kommunikationsmedarbejdere, men også til ledelsen, når de udtaler sig. Dokumentation spiller en central rolle, både i opbygningen at troværdighed, men også som værktøj til at vise virksomhedens stakeholders, at der reelt arbejdes ansvarligt og at virksomheden lever op til de stigende lovkrav og generelle forventninger for omverdenen.

Mødegang 3

Dokumentation

EU’s nye taksonomi for bæredygtighed kommer til at spille en central rolle for virksomheder og offentlige aktører, ikke bare i EU, men hele verden. Den relativt nye ESG dagsorden bruges af investorer i hele verden til at vurdere virksomhedernes bæredygtighedsarbejde. Der kommer hele tiden nye certificeringer, som virksomhederne kan bruge tid på at op nå, men hvad giver reelt mening for den enkle virksomhed? Her udover er der lang række at gode tiltag, som gør en forskel, men som ikke bare lige kan dokumenteres. Opsamling af dokumentation er et afgørende element i enhver virksomheds bæredygtighedsarbejde. 

Mødegang 4

Cirkulær økonomi

De globale klimaforandringer kan ikke stoppes uden at den cirkulære økonomi bliver opprioriteret og lovgivningen der skal accelerere denne udvikling ligger allerede klar. Der ligger et meget stort uforløst økonomisk potentiale for de virksomheder, der kan samarbejde på tværs og lave nye partnerskaber med fokus på Cirkulær økonomi. Personer med et overfladisk kendskab til cirkulær økonomi, kalder den nogen gange ”gammel vin på ny flaske” Men sandheden er at al fysisk produktion i fremtiden vil integrere cirkulær økonomi i deres forretning.

Mødegang 5

Ledelse og implementering

Bæredygtighedspsykologi er et afgørende parameter, hvis en virksomhed skal lykkes med at implementere sin strategi. Bæredygtighed er et emne, som mange har meninger omkring og som kan være kompleks. Det kræver ofte gennemgribende forandringer i flere områder i virksomheden. Denne forandringer mødes langt fra altid med positivitet og glæde. Medarbejderne er en særdeles vigtig spiller og erfaringer viser at disse ressourcer kan bruges meget effektivt i arbejdet med bæredygtighed.

Mødegang 2

Det praktiske: 

Sted: der opstartes uddannelsesnetværk i København og Aarhus. Møderne afholdes på virksomheder, som alle arbejder aktivt med Bæredygtig Business.

Start: medio marts

Varighed: 5 mødegange á 4 timer

Forplejning: alle møderne er med fuld forplejning

Pris: 20.000 per deltager

Hvis du ikke kan møde op fysisk, bliver undervisningsmodulerne optaget og sendt til dig efterfølgende.

    Kontakt

    os her